Kuvassa on jalka pyörän polkimella.

Sähköpyörä lainaan apteekista

Keuruun apteekki on toiminut Liikkujan Apteekkina noin kaksi vuotta. Apteekin arjessa Liikkujan Apteekki -konsepti näkyy liikunnan puheeksi ottamisena asiakaspalvelutilanteissa.

Apteekissa on saatavilla ilmaisia liikuntaan liittyviä materiaaleja, kuten liikkumiskortteja. Keuruun apteekissa on myös jumpattu asiakkaiden kanssa Hengitysliiton liikunnan asiantuntijan vetämän Liikkujan Apteekki -taukojumpan tahtiin Teamsin välityksellä. 

”Sähköpyörän lainaustoiminta on ollut ehdottomasti kuntalaisten mieleen, ja siitä on tullut paljon positiivista palautetta.”

Sairaanhoitaja-farmaseutti Minna Vapa

Edellä mainittujen toimien lisäksi Keuruun apteekin erikoisuutena on, että asiakkaat voivat lainata apteekista sähköpyörää käyttöönsä. Sähköpyörän lainaustoiminta käynnistyi vuonna 2019, kun Lastipyörälainaamo Japa ry Jyväskylästä antoi apteekille pyörän käyttöön kesän ajaksi. Ensimmäisenä kesänä pyöriä oli lainattavana yksi ja seuraavana kesänä jo kaksi kappaletta. Pyörän lainaaminen on asiakkaille ilmaista ja laina-aika on lähtökohtaisesti viikon mittainen. 

– Sähköpyörän lainaustoiminta on ollut ehdottomasti kuntalaisten mieleen, ja siitä on tullut paljon positiivista palautetta. Pyörät ovat olleet erittäin ahkerassa käytössä, eivätkä ne juurikaan ole käyttämättöminä olleet. Keuruulla on kesäisin paljon mökkiläisiä ja pyörän lainaamismahdollisuus on ollut erityisen mieluisa lisä myös heille. Mikäli Lastipyörälainaamo tarjoaa pyörää myös tulevana kesänä, otamme sen ilomielin vastaan, Keuruun apteekin liikunnan yhdyshenkilönä toimiva sairaanhoitaja-farmaseutti Minna Vapa kertoo. 

Kuvassa on nainen sähköpyörän kanssa.
Apteekkari Riitta Valjakka-Koskela Keuruun Apteekista.